Top gadgety roku 2020 (do ktorých sa oplatí investovať?)

Gadgety alebo „vychytávky“ momentálne zažívajú zlaté obdobie. Vďaka technologickému pokroku, prepracovanému dizajnu a prijateľným cenám stávajú sa dostupné pre každého.

Ponúkame výber tých najužitočnejších, ktoré vám v roku 2020 uľahčia mnohé každodenné činnosti, výrazne zlepšia komfort, ušetria drahocenný čas, prinesú úplné nové možnosti použitia a väčšina aj prekvapí svojimi funkciami, ktoré sme doteraz mali možnosť vidieť len v sci-fi filmoch.

Pri výbere sme zohľadňovali aj dostupnosť jednotlivých výrobkov prostredníctvom slovenských alebo zahraničných eshopov.

Bez ďalších rečí, pozrime sa na to, ktoré sú TOP gadgety roku 2020:

WiFi univerzálny ovládač/HUB

V každej domácnosti sa dnes nachádza veľké množstvo spotrebičov, ktoré riadime prostredníctvom diaľkového ovládania. Ovládače sa neustále hromadia, zaberajú miesto na stole alebo skončia všetky pohromade v zásuvke. Naraz máme vedľa seba ovládač TV, satelitného prijímača, ozvučenia, klimatizácie, osvetlenia a pod.

Riešenie problému existuje – použite univerzálny smart ovládač. Odteraz môžete ovládať všetky zariadenia prostredníctvom  jedinej  „krabičky“  a mobilu. Princíp fungovania je  taký,  že  aplikáciou  v smartfóne zadávate príkazy univerzálnemu ovládaču a ten ich rozposiela k jednotlivým zariadeniam.

Pohodlne tak môžete ovládať nielen TV, ale napríklad aj:

Aplikácia štandardne podporuje viac ako 6000 výrobcov elektroniky a až 80 000 rôznych zariadení.

Príjemným bonusom je aj podpora hlasového ovládania, dosah 10 – 20 metrov s 360 stupňovým rozsahom a cenou od 20 eur.

WiFi univerzálny ovládač je možné zakúpiť napríklad tu.

Powerbanky s úžasnou kapacitou a pridanými funkciami

Množstvo zariadení, ktoré si dnes spotrebiteľ môže zakúpiť sú prenosné a je ich možné nosiť na tele alebo odeve. Používame ich v domácnosti, pri cestovaní, v prírode alebo počas športovania. Batériu, ktorá ich poháňa je potrebné pravidelne nabíjať. Ak chceme predísť predčasnému znefunkčneniu z dôvodu nedostatku elektrickej energie, ponúka sa nám elegantné riešenie v podobe powerbanky.

Tie najmodernejšie ponúkajú kapacitu až 20 000 mAh, čo znamená, že priemerný smartfón nabijete až 7-krát. To ale nie je všetko – k dispozícii sú všetky typy USB konektorov alebo nabíjanie viacerých zariadení súčasne. Niektoré powerbanky dokážu smartfón nabiť aj bezdrôtovo. Ďalšie vylepšenia vám umožnia powerbanku použiť ako baterku na svietenie, zdroj napájania pre notebook a dokonca umožnia naštartovať automobil v prípade vybitého akumulátora.

Všetky powerbanky dnes štandardne ponúkajú prepäťovú ochranu, prvotriedny dizajn, notifikačné led diódy ukazujúce zvyšnú kapacitu, rýchlonabíjanie a cenu už od 20 eur.

Kvalitné a lacné Powerbanky vyrába napríklad Xiaomi.

Gimbal – stabilizátor pre mobilný telefón

Každý, kto natáča videá smartfónom, má šancu s použitím gimbalu posunúť kvalitu svojej tvorby na úplne novú úroveň. Gimbal je tu na to, aby vám zabezpečil perfektne stabilný obraz a plynulý záber vďaka 3-osovej stabilizácii.

Znamená to, že ak sa nakloníte doprava/ doľava, hore/dole, vpred/vzad, na videu nebude vidieť žiaden z týchto pohybov. Výsledkom je vždy ostrý obraz a bez otrasov. Odporúčame sa vyhnúť iba 2-osovým stabilizátorom a radšej si priplatiť.

Z doplnkových funkcií spomenieme automatické sledovanie objektu, zoomovanie priamo na rúčke gimbalu, možnosť nabíjať smartfón počas filmovania, prepínanie do rôznych obrazových módov alebo natáčať panoramatické videá.

Táto skvelá pomôcka pre amatérskych aj profi filmárov sa dá zakúpiť už od 60 eur. Lepšie modely s pokročilejšími funkciami a vyrobené z kvalitnejších materiálov stoja zhruba dvojnásobok.

Bezdrôtové slúchadlá do uší

Bezdrôtové slúchadlá do uší, teda štuple, sa stali trendovými už počas minulého roka. Najvhodnejšia doba na kúpu ale prichádza práve teraz. V ponuke ich má každý výrobca elektroniky, a tak si vyberie úplne každý.

Najväčšími prednosťami sú minimálna váha, perfektná kvalita zvuku, rozmery, výdrž batérie a to všetko bez akýchkoľvek káblov, ktoré je potrebné neustále rozpletať.

Typické slúchadlá z tejto kategórie dokážu vďaka vstavanej batérii hudbu prehrávať 2,5 – 5 hodín. Po vybití ich stačí vložiť do puzdra, kde sa ihneď začnú nabíjať na ďalšie použitie. Samotné puzdro disponuje svojou vlastnou batériou, a tak je možné niektoré modely použiť ako powerbanku.

Prenos zvuku zabezpečuje štandard Bluetooth 5.0. Párovanie so smartfónom je okamžité a vy tak môžete počúvať obľúbenú hudbu okamžite po vybratí z puzdra – ešte pred vložením do ucha.

Tento typ slúchadiel neodporúčame používať pri behu a podobných športoch, kde hrozí nečakané vypadnutie a strata.

Za slúchadlá nemusíte zaplatiť viac ako 30 eur. V prípade vyšších nárokov sa cena vyšplhá aj nad 100 eur, kde napríklad získate funkciu aktívneho potlačenia vonkajšieho šumu alebo vodotesnosť celého setu.

Sterilizačná UV lampa od XIAOMI

Každý rok sa nám cyklicky vyskytujú chrípkové epidémie a momentálne na celom svete zúri nebezpečný koronavírus. Okrem vírusov sú naše organizmy vystavené aj útokom rôznych baktérií.

Ak chceme svoj domov zbaviť neželaných vírusov a baktérií, riešením je sterilizačná UV lampa Xiaoda. Zariadenie, ktoré sa zmestí do dlane, stačí umiestniť do miestnosti, zapnúť a ničenie môže začať. Výrobca deklaruje, že počas testovania lampy boli zničené baktérie Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Candida albicans, Protococcus versicolor, Pseudomonas aeruginosa s účinnosťou 99,9 %.

UV žiarenie zlikvidovalo aj prvky koronavírusu.

Počas pracovného cyklu, ktorý trvá 30 minút, je potrebné opustiť miestnosť. Silné UV žiarenie účinne čistí priestor o objeme 2 m3 v rozsahu 360 stupňov do okolia. Počas práce by sa v miestnosti nemali nachádzať osoby a ani zvieratá.

Lampa má vlastnú batériu s kapacitou 700 mAh, ktorú nabijete cez USB port. Pri čistení izieb tak nebudete obmedzovaní rozmiestnením zásuviek a zaobídete sa aj bez predlžovačiek.

Cena tohto mimoriadne užitočného gadgetu je okolo 20 eur.

Zohnať sa dá napríklad v tomto e-shope.

Aktualizovať súhlas